• +420 735 774 488‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎ Všední dny od 8:00 do 17:00

Gravírování - Technologie, která dokáže proměnit každý šperk v unikát. Vyzkoušejte jej i vy

od Filip Salamon dne 20-04-2021 12:14

Gravírování je způsobem, jak vtisknout krásným zlatým i stříbrným či platinovým šperkům jedinečnost a originalitu. Co je gravírování? Jak to probíhá? Kde všude je možné tuto techniku využít? A co si můžete nechat na svůj šperk vygravírovat? To zjistíte právě zde.

Co je gravírování?

Gravírování je technologií, která je člověku známá už od pravěku. Už v 15. století se člověk naučil vyrývat do kovu.

Jako gravírování můžeme označit technologii, při které strojní vyrývání nahradilo to ruční. V současnosti se používají ruční pantografy nebo počítačem řízená zařízení, takzvané plottery. Ovšem stále se v některých případech gravíruje ručně, a to v případě velice drobných šperků. Gravírovat lze jak kresby, tak i nápisy či symboly.

 

Co lze gravírovat?

Toho se využívá u šperků, kdy je možné do kovu tímto způsobem vyrýt originální motivy. Typicky se gravírují snubní prsteny. Rytina se v tomto případě dává na vnitřní stranu kroužku, proto je nutné ji přizpůsobit.

Zájemci nejsou příliš omezeni ani materiálem. Moderní gravírovací stroje zvládnou kromě klasického zlata i tvrdší kovy, jako je platina. U drobnějších šperků lze použít ruční gravírování, rozměrnější šperky se gravírují laserem.

Vytvořená rytina je velmi přesná, věrná původní předloze, působí plasticky, jsou v ní patrné i velmi jemné linie a má dlouhou životnost.

 

Co si můžete nechat na svůj šperk vygravírovat?

Můžete si tak nechat gravírovat jak zbrusu nový šperk, tak i ten, který již máte delší dobu doma a chtěli byste jej nechat něčím ozvláštnit, například vzpomínkou na dárce, připomínkou symbolického data počátku vztahu, data svatby atd. 

K nejčastějším motivům patří jména osob či oblíbené citáty. Přenést do gravírování lze dokonce i vlastnoruční podpis. Používají se i nejrůznější symboly – srdce, znak nekonečna, kříž, hvězda atd.

 

Gravírujeme i v Zastavárně Renato pawn

Stačí si tak vybrat požadovaný obrazec či text. Šperky pro gravírování lze k nám přinést osobně nebo je můžete nechat zaslat kurýrní službou. Na výsledek se pak můžete těšit do 14 dnů. Cena za zpracování se odvíjí od způsobu gravírování a formátu textu. Vždy však cenu znáte dopředu, takže přesně víte, na kolik vás tento úkon vyjde.

S našim profesionálním gravírováním na zakázku máte vždy jistotu precizního zpracování, jehož výsledkem jsou skutečně osobité šperky, které podtrhávají vaši individualitu. Mohou udělat radost přímo vám, ale samozřejmě jsou skvělé i jako perfektní dárek pro vaše nejbližší k různým příležitostem.

Pro více informací o gravírování navštivte naše webové stránky: xxxx

NAPSAT KOMENTÁŘ

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny